Rólam

 

 

Balkezes kislányként láttam meg a napvilágot. Szerencsésnek mondhatom magam, mert életem folyamán senki nem kívánt meggátolni abban, hogy a bal kezemet használjam dominánsan. Mi több, az én óvodámban már figyelembe vették a balkezességet és kisiskolás koromban édesapám beszerzett nekem egy balkezes ollót. Boldog balkezes voltam. A balkezességem nem okozott különösebb hátrányt annál, hogy meg kellett tanulnom jobb kézzel használni az eszközöket, gépeket. Inkább az előnyét élveztem és élvezem az ebből fakadó széles látókörűségemnek és sokoldalúságomnak.

 

Életem során mindig szerettem embereknek segíteni, az életüket jobbá és könnyebbé tenni. Szabadidőmben szívesen vállaltam társadalmi munkát is.

 

Egy nap feltettem a kérdést: Miért szenvedek egy jobbkezes dugóhúzóval vagy konzervnyitóval, ha gyártanak balkezest is? Miért nem természetes, hogy balkezes eszközöket használok a háztartásomban?

 

Fejembe vettem, hogy változtatok ezen. És nemcsak magamon, hanem minden balkezes és bal kezét használni kényszerülő jobbkezes emberen segítek!

 

Szikora Melinda