Rólam

 

 

Balkezes kislányként láttam meg a napvilágot. Szerencsésnek mondhatom magam, mert életem folyamán senki nem kívánt meggátolni abban, hogy a bal kezemet használjam dominánsan. Mi több, az én óvodámban már figyelembe vették a balkezességet és kisiskolás koromban édesapám beszerzett nekem egy balkezes ollót. Boldog balkezes voltam. A balkezességem nem okozott különösebb hátrányt annál, hogy meg kellett tanulnom jobb kézzel használni az eszközöket, gépeket. Inkább az előnyét élveztem és élvezem az ebből fakadó széles látókörűségemnek és sokoldalúságomnak.

Életem során mindig szerettem embereknek segíteni, az életüket jobbá és könnyebbé tenni. Szabadidőmben szívesen vállaltam társadalmi munkát is. A dolgos hétköznapokban jártasságot szereztem logisztikai, pénzügyi és minőségirányítási területen.

Majd egy nap feltettem a kérdést: Miért szenvedek egy jobbkezes dugóhúzóval vagy konzervnyitóval, ha gyártanak balkezest is? Miért nem természetes, hogy balkezes eszközöket használok a háztartásomban?

Fejembe vettem, hogy változtatok ezen. És nemcsak magamon, hanem minden balkezes és bal kezét használni kényszerülő jobbkezes emberen segítek!

2016 augusztusában nyitottam meg ezt a webshop-ot, melyben igyekszem a legszélesebb választékot nyújtani balkezes: iskolai, irodai, konyhai, kerti és barkács eszközökből, valamint írást segítő és fejlesztő eszközökből. A bolt internetes boltként működik csomagküldő szolgáltatással. Fizikai üzlethelyiséggel nem rendelkezik, azonban Budapesten két helyszínen tudom biztosítani a megrendelések személyes átvételét előzetes időpont egyeztetést követően. További részletek itt találhatók: SZEMÉLYES ÁTVÉTELI PONTOK

Továbbképeztem magam az ergonómia területén, így a termékforgalmazás mellett gyakorlati tanácsokkal is segítem a balkezes kicsiket és nagyokat, a kicsik szüleit, továbbá a pedagógusokat. Hasznos tudnivalókat, útmutatókat állítok össze a részükre, melyek megtalálhatók itt a Blogon és hanganyagok formájában a Média megjelenések oldalon, valamint Termékbemutatók szervezésével elérhetővé teszem számukra az eszközök megnézését, kipróbálását.

2018 augusztusában lehetőséget kaptam egy hetente jelentkező rádiórovat vezetésére a MEX Rádió jóvoltából (www.mexradio.hu), Balkezes percek címmel, mely fél éven át tartott. Huszonöt adáson keresztül beszélgettünk a balkezességről, az élet különböző területein felmerülő nehézségekről és előnyökről. Az adások visszahallgathatók itt >> Média megjelenések

Rólam és a vállalkozás indulásáról bővebben is olvasható a Magyar Idők/Lugas - Fordított gitár c. újságcikkében, vagy hallható a Mex Rádió-val készült első interjúban az alábbi hanganyagban.

 

Az 1. adás témája: Hogyan és miért indult ez a vállalkozás?

 

Bízom benne, hogy a vállalkozásom híd lesz egy balkezesbarát világhoz.

Szikora Melinda